Regenseizoen Thailand

Lees hier verder over Thailand reizen ->

Regenseizoen Thailand

Regenseizoen Thailand, het klimaat en meer over Thailand.
Regenseizoen ThailandHet klimaat dat in Thailand heerst is het tropisch klimaat. Wel is Thailand qua weersomstandigheden onder te verdelen in drie categorieën.
  • Het noorden heeft een tropisch savanneklimaat
  • Het zuiden heeft een tropisch moessonklimaat
  • Het tropisch regenwoudklimaat is in het centrale gedeelte van Thailand te vinden

Het moessonklimaat kenmerkt zich door aanwezigheid van lange droge periodes en een echte regentijd waarin vrij veel regen valt(de moesson).
Het savanneklimaat heeft natte zomers en relatief droge winters (regenseizoen Thailand tip). Bij het tropisch regenwoud klimaat is geen sprake van lange droogteperiodes. Hieronder lees je meer informatie over de voordelen van het bezoek aan Thailand tijdens het regenseizoen en de warmte die je kan ervaren in Thailand.

Bekijk hier meer informatie over Thailand vakanties en reizen >>

Regenseizoen Thailand, informatie deel 2:

Regenseizoen ThailandWarmte Thailand

In Thailand is het altijd warm en kan afhankelijk van de periode waarin men reist klam en vochtig zijn. Bij bezoek aan bezienswaardigheden kan dit vervelend zijn vooral voor de wat oudere reiziger. De temperaturen liggen tussen de 28 en 33 graden. De maand april is vrijwel de warmste maand in Thailand en wordt de 35 graden bijna dagelijks bereikt (regenseizoen Thailand tip). Wanneer men een reis door Thailand heeft geboekt is het verstandig om de eerste dagen na aankomst te acclimatiseren en het wat rustig aan te doen.

Regenseizoen voordelen

Het regenseizoen in Thailand duurt meestal vanaf juli tot en met oktober. Reizen tijdens het regenseizoen in Thailand heeft zeker voordelen. Het is een stuk minder druk en de prijzen zijn beduidend lager. Ook is alles veel groener dan tijdens het hete hoogseizoen (regenseizoen Thailand tip). Een voordeel is ook dat het een stuk koeler is. Het is fijner om in deze wat frissere periode bezienswaardigheden te bezoeken. Meestal kan er comfortabeler worden gereisd omdat de vliegtuigen, bussen en treinen minder vol zitten dan in het droge seizoen.

Bekijk hier meer informatie over Thailand rondreizen >>

Nadelen

Er zijn natuurlijk ook nadelen aan het regenseizoen. Gezondheidsrisico’s zijn groter door bv. stekende muggen die knokkelkoorts overbrengen. Kans is groter op voedselvergiftiging. Er zijn minder toeristen dus restaurant’s sluiten sneller hun deuren en niet alle bussen en ferry’s rijden (regenseizoen Thailand tip). De kans op wateroverlast is natuurlijk vele malen groter. Dit kan je vakantie behoorlijk beïnvloeden. Kortom het regenseizoen heeft dus zijn voor- en zijn nadelen. Ga voor meer informatie over het klimaat en regenseizoen van Thailand kijken op de diverse website’s.

Vakantie of een mooie reis boeken naar Thailand? Bekijk hieronder de mogelijkheden.

Reizen:  Reviews:  Voordeel:  Nadeel: Waar te boeken? 
All in reis Regenseizoen Thailand  Alles verzorgd  Relatief duur
Bouwstenen Regenseizoen Thailand  Zelf bepalen  Veel regelwerk
Vliegtickets Regenseizoen Thailand  Vergelijken  Zelf verblijf
Hotels Regenseizoen Thailand  Zoeken op prijs  Veel regelwerk

Meer informatie over Thailand en rondreizen:

Regenseizoen Thailand
1 (20%) 1 vote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *